Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Με κεντρικό σύνθημα « ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα επτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Κερατσίνι, Μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το κέντρο του Πειραιά.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ενώ συμμετείχε πλήθος από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡα 25, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. [...] Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.Θα είμαστε χιλιάδες, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση τους οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν στην πλατεία Ζαρντέν εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη από αντιφασιστικές συλλογικότητες

Μαζική και ειρηνική ήταν η συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και κρατώντας πανό με ανάλογο περιεχόμενο, φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινημάτων, οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκκινώντας από την πλατεία Καμάρας όπου και επέστρεψαν ολοκληρώνοντας την πορεία τους.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στην Τσιμισκή στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να συνεχίσουν προς την οδό Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ λίγο πριν από τις 9 το βράδυ κι αφού ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση, όλοι oi δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία.