Ολοκληρώθηκε η δίκη των υποβρυχίων

Ολοκληρώθηκε η δίκη των υποβρυχίων

Ολοκληρώθηκε μετά από δικαστική διαδικασία που κράτησε περίπου τρία χρόνια η υπόθεση των υποβρυχίων κατά την οποία οι 20 από τους 27 κατηγορουμένους κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένοχοι ενώ οι 7 από αυτούς αθωώθηκαν.

Πρόκειται για την υπόθεση της σύμβασης του 1,3 δισ. ευρώ για την κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW – Ferrostaal με ανάδοχο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που υπογράφηκε επί των ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γύρω από την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκαν παράνομα ποσά που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, από τους συνολικά  27 κατηγορουμένους, πρώην γενικούς γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικούς που είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανά περίπτωση, οι δικαστές έκριναν ενόχους τους 20 από αυτούς.

Φωτογραφία intime news