Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά

Ολοκληρώθηκαν ομαλά οι πορείες για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας και πλέον, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, όλοι οι δρόμοι της Αθήνας είναι ανοιχτοί με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώθηκε με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην πορεία κυριάρχησαν τα αυνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή».

Οι διαδηλωτές μάλιστα είχαν κατασκευάσει άρματα με μηνύματα κατά του πολέμου, των πλειστηριασμών και υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν επίσης οι ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΚΑ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, Ειρήνη, Εργασιακά Δικαιώματα».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, διεκδικήσεων και ημέρα που πρέπει να ξαναθυμόμαστε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια και είναι επίκαιρα δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο».

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε «σήμερα ενδυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον μνημονιακό χειμώνα που ζούμε 8 χρόνια, διεκδικώντας την έξοδο από αυτόν, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα, ανάπτυξη, απασχόληση, παραγωγική ανασυγκρότηση».

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Μπράτης, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τιμάμε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων καταπατούνται και αμφισβητούνται από όλες τις κυβερνήσεις».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι κεντρικοί ομιλητές έστειλαν μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Στους δρόμους για τη σημερινή ημέρα βρέθηκαν επίσης το ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση αλλά και κομματικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ