Ολοκληρώθηκαν οι πορείες - Ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο
24ωρη απεργία στα ΜΜΜ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες - Ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Περίπου στη μία το μεσημέρι ολοκήρώθηκαν οι πορείες των ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων, που κατέληξαν στη Βουλή. 

Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα η Πατησίων από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη και η Αθανασίου Διάκου από την Αρδηττού.

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην απεργιακή κινητοποίηση. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Ποιοι απεργούν 

Στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ΠΑΜΕ, που πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΠ, το Σωματείο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κλειστές θα παραμείνουν νομαρχίες, υπουργεία, δήμοι, εφορίες, πολεοδομίες.

Όπως ανακοίνωσε στις 6.30 το πρωί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός». 

Λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσουν σήμερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος). Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα.

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση 

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες, αφού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από τα ύψος των ΚΤΕΛ έως την Αττική οδό, στις λεωφόρους Κατεχάκη, στο ρεύμα προς τη Μεσογείων, Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, καθώς και στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν, από τις 10:00, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων. 

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Διαβάστε ακόμα:

- Διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Έγινε αιφνιδιαστική κατάληψη, οι υπάλληλοι ήταν στη θέση τους»

Οι απεργίες υποκινούνται από «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ λέει η κυβέρνηση