«Όλοι μετράμε» - Ανάρτηση του πρωθυπουργού για την απογραφή του πληθυσμού

«Όλοι μετράμε» - Ανάρτηση του πρωθυπουργού για την απογραφή του πληθυσμού

Με το σύνθημα «Όλοι μετράμε» και ένα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύει την εκστρατεία απογραφής πληθυσμού και κατοικιών του 2021.

Για πρώτη φορά η διαδικασία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά από κάθε πολίτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να απογράψει τα μέλη του νοικοκυριού και την κατοικία του.

«Σύμμαχός μας το gov.gr»

 

«Σύμμαχός μας είναι και πάλι το gov.gr. Και η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι μία ακόμα κατάκτηση του ψηφιακού κράτους», τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Ένα ακόμα βήμα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Όλοι μετράμε, λοιπόν, στην εθνική προσπάθεια, πάρτε μέρος στην απογραφή, ας δείξουμε ότι η Ελλάδα μετράει», σημειώνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Τι χρειάζεται για την ηλεκτρονική απογραφή

 

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και υπηκοότητας, μπορούν να απογράψουν ηλεκτρονικά τα μέλη του νοικοκυριού και την κατοικία τους.

Θα χρειαστούν:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής» που θα βρουν στο ενημερωτικό έντυπο που θα παραδοθεί από τον απογραφέα της περιοχής του.