7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Συρία: Όλμος έπεσε σε κοίτασμα αερίου κοντά σε βάση του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ

Όλμος έπεσε σε κοίτασμα αερίου κοντά σε βάση του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ
Shutterstock

Οβίδα όλμου έπεσε σε κοίτασμα αερίου στην ανατολική Συρία, κοντά σε βάση του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά, ακούστηκε έκρηξη στην περιοχή του κοιτάσματος αερίου της Conoco, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, διευκρίνισε η ΜΚΟ, η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα μάλιστα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πιθανόν επρόκειτο για ενέργεια φιλοϊρανών παραστρατιωτικών.

Επίσης, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε κοίτασμα αερίου της Conoco, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν θύματα στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου που επικαλέστηκαν τα πρακτορεία ειδήσεων Ρόιτερς, Σπούτνικ και TASS.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επίθεση καταγράφηκε με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών ομάδων στο Ιράκ και στη Συρία, μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον τριών εγκαταστάσεών τους τον περασμένο μήνα με τουλάχιστον δέκα νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας, οι οποίες αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανέφεραν πως απέτρεψαν επίθεση με UAVs εναντίον βάσης του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, όχι μακριά από τον τομέα όπου βρίσκεται το πετρελαϊκό κοίτασμα αλ Όμαρ, στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Υπογραμμίζεται ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί κάπου πενήντα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών διπλωματών και στρατιωτικών στο Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ