Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Την εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δουν «επιτάχυνση της ανάπτυξης» από το καλοκαίρι εξέφρασε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Βέπκε Χούκστρα.

«Κατά την άποψη μου, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά υπάρχει λόγος να είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι από ό, τι ήταν η Κομισιόν στις προβλέψεις της, διότι εάν κοιτάξω πίσω σε ό, τι συνέβη μετά το πρώτο κύμα κορονοϊού, είδαμε στην Ολλανδία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, μια τεράστια επιτάχυνση της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος στο δίκτυο CNBC.

«Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή δυνητικά άλλους δύο μήνες, αλλά είμαι αισιόδοξος για την περίοδο λίγο πριν από το καλοκαίρι», τόνισε ο Χούκστρα.

«Νομίζω ότι τότε με ένα πολύ αυξημένο επίπεδο εμβολιασμού, με το καλοκαίρι να έρχεται στην ήπειρο, με όλα όσα μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά τα τεστ... στην πραγματικότητα είμαι αρκετά αισιόδοξος που θα είναι η φάση όπου αργά αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη σε 3,8% το 2021 από 4,2% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εφάρμοσαν τα πρώτα lockdowns τον Μάρτιο του 2020, αλλά η δραστηριότητα ανέκαμψε το τρίτο τρίμηνο του 2021.