Ολλανδία: 2.000 θάνατοι το πρώτο 7ήμερο του Απριλίου

Ολλανδία: 2.000 θάνατοι το πρώτο 7ήμερο του Απριλίου

Στην Ολλανδία αναφέρθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου περίπου 2.000 επιπλέον θάνατοι από αυτούς που καταγράφονται συνήθως αυτήν τη χρονική περίοδο στη χώρα, σύμφωνα με την ολλανδική στατιστική υπηρεσία, πιθανόν ως αποτέλεσμα της επιδημίας Covid-19, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS) δείχνουν ότι περίπου 5.100 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Απριλίου σε σύγκριση με τους περίπου 3.200 θανάτους την εβδομάδα κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα έτος και τους περίπου 3.100 την εβδομάδα στις αρχές του 2020 προτού η χώρα καταγράψει το πρώτο της κρούσμα Covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι αριθμοί αυτοί της CBS είναι συμπληρωματικοί στα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM), το οποίο καταχωρεί μόνον τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχουν διαγνωσθεί επισήμως. Το RIVM ανακοίνωσε 881 θανάτους από την Covid-19 την ίδια περίοδο, συμπληρώνει το διεθνές πρακτορείο.

AP Photo/Peter Dejong