Ολες οι μεταγραφές των ομάδων μας

Ολες οι μεταγραφές των ομάδων μας

Παραδόξως, και σε αντιδιαστολή με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι ελληνικές ομάδες κινήθηκαν πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Σε μια εποχή που το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά τελειώσει με νικητή και πάλι τον Ολυμπιακό, είδαμε σπουδαίους επαναπατρισμούς, δυνατές «υπογραφές» και γενικά μπορούμε να πούμε πως οι οι μεγάλοι ξόδεψαν αρκετά με την προοπτική να ετοιμαστούν από τώρα για την επόμενη σεζόν.

Ο – νυν κι επόμενος – πρωταθλητής Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πιο σπουδαία προσθήκη, τουλάχιστον σε επίπεδο ονόματος και εντυπώσεων, καθώς έφερε από την αγγλική Αρσεναλ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο 32χρονος στόπερ αγνόησε τη... μαμά ΑΕΚ και «άλλαξε ομάδα», ρίχνοντας μάλιστα κατά πολύ τις οικονομικές του απαιτήσεις. Από τα 4.000.000 τον χρόνο που έπαιρνε στην Premier League εδώ συμφώνησε γύρω στο ενάμιση.

Γενικά, ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του σε μεγάλο βαθμό. Πήρε αριστερό μπακ τον Μολδαβό Ρέαμπτσιουκ που ήδη έχει γίνει βασικός, ενώ για τα δεξιά απέκτησε τον Λαλά από τη Στρασμπούρ. Γι' αυτόν λέγεται ότι είναι εντυπωσιακός όταν βγαίνει στην επίθεση. Στον αντίποδα, αποχώρησε ο αριστερός μπακ Βινάγκρε, ο στόπερ Σισέ, ενώ μένει ελεύθερος ο Ραφίνια, που δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Εφυγαν και οι αναλώσιμοι μεσοεπιθετικοί Σουντανί, Μπρούνο.

Ο ΠΑΟΚ έφερε τον Ιάπωνα 32χρονο επιτελικό Σίντζι Καγκάβα, με ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό που περιλαμβάνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ντόρτμουντ. Γύρισε επίσης ο Ουάρντα, που τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αποκτήθηκε κλασικός σέντερ φορ ο Κρμέντσικ από την Κλαμπ Μπριζ, ενώ απέκτησε και τον Μπαμπά Ραχμάν από την Τσέλσι για να καλύψει το κενό του αριστερού μπακ Γιαννούλη που πήγε στην αγγλική Νόργουιτς. Επίσης για τις θέσεις των εξτρέμ επέστρεψε ο Λάμπρου και ήρθε ο 21χρονος Βόσνιος Βλάντιμιρ Μπράντονιτς. Εφυγαν ακόμα ο Εσίτι με τον Μπίσεσβαρ.

Μια μεταγραφή όλη κι όλη έκανε η ΑΕΚ, που της κόστισε όμως 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για τον Ουκρανό δεξιό μπακ, Ολεγκ Ντεντσένκο, ο οποίος έγινε... σίριαλ την τελευταία εβδομάδα. Πήρε τη θέση του Παουλίνιο, ενώ εκτός ομάδας θεωρούνται – για διαφορετικούς λόγους – ο Ινσούα και ο Λιβάγια. Εξακολουθεί να υπολογίζεται ο Ολιβέιρα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Μία μεταγραφή περιμέναμε από τον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε τρεις έστω κι αν άργησε. Ηρθε ένα δυναμικό «8άρι», ο Σανκαρέ, ενώ για εξτρέμ αποκτήθηκε ο Ενγκμπαγκοτό και όχι, τελικά, ο Μεντόσα που ήθελε εξαρχής ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος προπονητής απαιτούσε έναν ακραίο επιθετικό που να είναι «σφαίρα». Βέβαια τέτοια χαρακτηριστικά είχε και ο Εμμανουηλίδης, αλλά αυτός δόθηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ. Ο συγκεκριμένος σύλλογος ανήκει στον Ατζούν Ιλιτζαλί, τον Τούρκο τηλεοπτικό παραγωγό που – μεταξύ άλλων – κάνει το Survivor για τον ΣΚΑΪ και έχει επιλεκτικές σχέσεις με τον Αλαφούζο

Τον Ιανουάριο έφυγαν συνολικά τρία παιδιά των «πράσινων» ακαδημιών. Ο Μαυρομμάτης για τον Ατρόμητο, ο Ζαγαρίτης που επέμενε να πάει στην ιταλική Πάρμα, ενώ για τη φυγή του Εμμανουηλίδη υπάρχουν διάφορα ερωτηματικά. Αγνωστος επίσης και ο 21χρονος αμυντικός Νιάς, που έρχεται δανεικός από τη Λιλ. Μεταγραφές που έχουν… γαλλικό αέρα, λόγω του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Ντρεοσί.

Τέλος, ο Αρης βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου, που έμεινε ελεύθερος από την Μαρσέιγ, τον επιθετικό που πιστεύει πως θα του λύσει το πρόβλημα του γκολ. Επίσης, πήρε ελεύθερο από τον Ολυμπιακό τον Μπρούνο και τον Κύπριο αριστερό μπακ Ιωάννου της Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη.