Ολα καλά για τον Αλόνσο, έπειτα από ατύχημα με ποδήλατο

Ολα καλά για τον Αλόνσο, έπειτα από ατύχημα με ποδήλατο

Μοιάζει ειρωνικό για έναν άνθρωπο με οξυμένες αισθήσεις σε ένα στενό μονοθέσιο που τρέχει με 250 χλμ./ώρα να... χτυπήσει με το ποδήλατό του. Αυτό, ωστόσο, συνέβη στον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ενεπλάκη σε ατύχημα στους δρόμους του Λουγκάνο της Ελβετίας, αλλά σύμφωνα με την ομάδα του, είναι καλά και αναμένεται να είναι απολύτως έτοιμος στην πρεμιέρα της νέας σεζόν της Formula – 1, σε έξι εβδομάδες. Ο 39χρονος Ισπανός οδηγός της Alpine - Renault τραυματίστηκε στο σαγόνι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην άνω γνάθο...

Η ελβετική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο Αλόνσο συγκρούστηκε με έναν μοτοσικλετιστή έξω από το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ, ενώ ο ίδιος έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του. Η αναφορά κάνει λόγο για προσπάθεια του οδηγού της μοτοσικλέτας να στρίψει αριστερά προς την είσοδο του πάρκινγκ, που προκάλεσε σύγκρουση με τον Ισπανό, ο οποίος ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο. Ο Αλόνσο είχε κανονικά τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε το κάταγμα στο σαγόνι του.

Το ατύχημα φέρεται να προκαλεί μικρές ανησυχίες για τη φόρμα του πρωταθλητή του 2005 και του 2006, ο οποίος έπειτα από απουσία δύο ετών από τις πίστες (μετά την αποχώρησή του από τη McLaren, το 2019), επιστρέφει στη Formula – 1 και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά με μονοθέσιο της Renault. Η ομάδα του, Alpine – Renault, πάντως, με ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε ότι ο Αλόνσο είναι καλά και πως θα είναι έτοιμος για τα επίσημα δοκιμαστικά της νέας σεζόν, τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Επειτα από το ατύχημα που είχε κάνοντας ποδήλατο χθες, ο Φερνάντο παραμένει υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο στην Ελβετία. Οι γιατροί εντόπισαν κάταγμα στην άνω γνάθο και πραγματοποίησαν επιτυχημένη επανορθωτική επέμβαση. Το ιατρικό επιτελείο είναι ικανοποιημένο από την πρόοδο που έχει σημειώσει. Θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για άλλες 48 ώρες», ανέφερε η ενημέρωση της γαλλικής ομάδας, καταλήγοντας ότι «αναμένουμε να είναι πλήρως λειτουργικός, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα σεζόν»