Όλ. Γεροβασίλη: Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα

Όλ. Γεροβασίλη: Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα

«Η προστασία της σύνταξης παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα και θα την επιτύχουμε», διαβεβαιώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews. Όπως εξηγεί, «ακριβώς γι'' αυτό το λόγο προχωρήσαμε στον ανασχεδιασμό όλου του ασφαλιστικού συστήματος και δεν επιλέξαμε την τακτική των προκατόχων μας, οι οποίοι έβαζαν ψαλίδι στις συντάξεις για να εξασφαλίσουν λίγους μήνες ζωής σε ένα σύστημα που οι ίδιοι κατέστρεψαν».

Η ίδια δηλώνει ότι «παραμένει η βάσιμη αισιοδοξία» ότι ως το Πάσχα των Καθολικών (σ.σ. 27 Μαρτίου) θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Για το προσφυγικό τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις μονομερείς ενέργειες χωρών-κρατών, «οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «παίρνουν επικίνδυνο μονοπάτι όσοι κερδοσκοπούν πολιτικά στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Σχολιάζοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για «στημένες παραστάσεις» για τα κανάλια από ορισμένους «επιτήδειους», «κομματικούς παρατρεχάμενους», κάποιους «αρκούντως ευνοημένους από το προηγούμενο σύστημα» και κάποιους από το χώρο της άκρας δεξιάς.

Η κ. Γεροβασίλη προαναγγέλλει ότι το Μάρτιο δημοπρατούνται οι άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας, καθώς και ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Κατηγορεί την αντιπολίτευση για σύμπλευση με ορισμένα συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ και προσθέτει πως «όσο κι'' αν υπεραμύνονται ορισμένοι της ασυδοσίας των επιχειρηματιών, η αποκατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου θα ολοκληρωθεί κανονικά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ