Οκτώ θάνατοι τις τελευταίες ώρες - 590 συνολικά οι νεκροί

Οκτώ θάνατοι τις τελευταίες ώρες - 590 συνολικά οι νεκροί

Οκτώ ακόμη ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε συνολικά 590 στη χώρα. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς και ένας 56χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του Ευαγγελισμού. Ακόμη, πέθανε μία 95χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, η οποία αρχικά είχε δηλωθεί ως 50χρονη.

Επίσης, μία 64χρονη με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν, ένας 84χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 80χρονος στο νοσοκομείο «Ελπίς», μία 83χρονη στο Σωτηρία και μία 65χρονη στο Ιπποκράτειο.

Και οι οκτώ έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αττικό Νοσοκομείο μία 55χρονη, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ την ανησυχία για την διασπορά της νόσου σε νέες ηλικίες έρχονται να εντείνουν και τα ευρήματα από τα rapid test του ΕΟΔΥ στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν 31 κρούσματα κορονοϊού, με μέση ηλικία τα 35 έτη.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες γιατί αναμένεται να αποτυπώσουν την επίδραση των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί οριζόντια, αλλά και στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές για την αναχαίτιση της επιδημίας. 

Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος των προηγούμενων πέντε ημερών, ωστόσο αυτό μπορεί να αποδοθεί και στον μειωμένο αριθμό τεστ που διενεργήθηκαν. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα τεστ του τελευταίου 24ωρου ήταν περίπου 12.000 ενώ το αμέσως προηγούμενο είχαν διενεργηθεί 16.000 έλεγχοι. Γενικώς την περασμένη εβδομάδα διενεργούνταν κατά μέσο όρο περί τα 24.000 τεστ.