Οκτώ συλλήψεις μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Οκτώ συλλήψεις μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Σε οκτώ ανήλθαν οι συλλήψεις που έχουν γίνει, έως τώρα, στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα. Παράλληλα, έως τώρα, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί ποσότητα ηρωϊνης που ξεπερνά το μισό κιλό, καθώς και πέντε σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Πιο αναλυτικά τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν  κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, όπως σημειώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα ηρωίνης βάρους 566,6 γραμμαρίων, 15 ναρκωτικά δισκία, 8 σφαίρες, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλεόν, έχουν ταυτοποιηθεί τα άτομα που πυροβολούν στο συγκεκριμένο βίντεο και πιθανότατα αναμένεται ακόμη μία σύλληψη 

Υπενθυμίζεται, ότι η επιχείρηση γίνεται με αφορμή βίντεο που «ανέβηκε» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει άτομα να πυροβολούν στον αέρα με βαρύ οπλισμό.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της αστυνομίας στο Ζεφύρι είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι, γύρω από το οποίο έχουν αναπτυχθεί οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ, το πρωί της Παρασκευής.

Οι περίπου 30 νεαροί εμφανίζονται στο βίντεο να κρατούν βαρύ οπλισμό και να πυροβολούν στον αέρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν το βίντεο σε προσπάθεια επίδειξης δύναμης με κύριο αποδέκτη αντίπαλη συμμορία.

Τόσο η προκλητική επίδειξη ισχύος και η προώθησή της στο διαδίκτυο, όσο και το γεγονός ότι όπλο που διακρίνεται στο βίντεο, είναι υπηρεσιακό της ΕΛΑΣ, αποτέλεσαν επιπλέον λόγους για να επικεντρώσει η αστυνομία την προσοχή της στο περιστατικό.