Οκτώ κρούσματα κορονοϊού στον «Αγ. Σάββα» - Σε καραντίνα μία πτέρυγα

Οκτώ κρούσματα κορονοϊού στον «Αγ. Σάββα» - Σε καραντίνα μία πτέρυγα
Το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Οκτώ κρούσματα κορονοϊού (τρεις ασθενείς και πέντε εργαζόμενοι) έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» με αποτέλεσμα η διοίκηση να θέσει σε καραντίνα την πτέρυγα όπου νοσηλεύονταν μέχρι πρότινος οι προσβληθέντες ασθενείς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), η διοίκηση του νοσοκομείου έθεσε σε καραντίνα την πτέρυγα Γ1, μετά την επιβεβαίωση πως τρεις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα κρούσματα αφορούν σε τρεις ασθενείς, ηλικίας 54, 69 και 85 ετών, οι οποίοι και διακομίστηκαν άμεσα στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ».

Μάλιστα, από τις ιχνηλατήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς και προσωπικό διαπιστώθηκε πως ακόμα πέντε εργαζόμενοι (2 γιατροί, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα) έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ όλοι τους έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το συμβάν, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε: «Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός».

Τι αναφέρουν πηγές του υπ. Υγείας

Κύκλοι από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», χθες βράδυ, ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας γιατρού αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η συγκεκριμένη gιατρός καθώς και τέσσερις ακόμη gιατροί της Κλινικής -όλοι ασυμπτωματικοί- τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα. Λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι γιατροί, ένας νοσηλευτής). Τα αποτελέσματα εκκρεμούν. Διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής.

Η Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα για το Τμήμα Γ1 του νοσοκομείου, σημειώνουν ότι την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και Κλινική COVID «Αγ. Σάββα». Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο Τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο Τμήμα του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Τμήματος. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι γιατροί.