Οικονόμου: Σπατάλη για τον Τσίπρα οι δαπάνες για θωράκιση της ασφάλειας της πατρίδας

Οικονόμου: Σπατάλη για τον Τσίπρα οι δαπάνες για θωράκιση της ασφάλειας της πατρίδας

Για «τραγικό αποκορύφωμα της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης» του Τσίπρα κάνει λόγο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος σε σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αμυντικές δαπάνες. «Δική μας έγνοια είναι να στηρίζουμε έμπρακτα πατρίδα και κοινωνία», υπογραμμίζει ο Γ. Οικονόμου.

«Το τραγικό αποκορύφωμα της εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα είναι ότι παρουσιάζει τις δαπάνες για τη θωράκιση της ασφάλειας της πατρίδας, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, ως σπατάλη. Άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ η άμυνα της χώρας «δεν είναι αυτοσκοπός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσθέτει δε ο ίδιος ότι «είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2012» και τονίζει ότι «όταν είναι στην αντιπολίτευση καλλιεργεί με συνθήματα θυμό, ψεύτικες ελπίδες και τα δίνει όλα σε όλους και όταν είναι στην κυβέρνηση 'παίρνει' από όλους: φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη με φόρους και εισφορές και καταργεί ακόμη και το ΕΚΑΣ για τους πιο αδύναμους».

«Η διαφορά είναι ότι οι πάντες πια ξέρουν», λέει ο Γ. Οικονόμου και εξηγεί: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πια πού μπορεί να οδηγήσει η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα. Δική μας έγνοια είναι να στηρίζουμε έμπρακτα πατρίδα και κοινωνία, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, έτσι ώστε να πορευόμαστε με ασφάλεια μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων».

Τσίπρας: Επιλογή η στήριξη εισοδημάτων - Ψήφισαν 7 δισ. σε εξοπλισμούς

 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψή του στην αγορά της Νέας Ιωνίας, επιχείρησε να συνδέσει τις δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα με τη ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια.

«Επίσης πολύ φοβάμαι, ότι είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να μην στηρίξει το εισόδημα του μισθωτού, του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου επαγγελματία. Να μην στηρίξει την κοινωνία που χειμάζεται», προσέθεσε, σχολιάζοντας ότι «επικαλείται δημοσιονομικούς περιορισμούς, αυτός που έδωσε 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που πήρε το 1 δισ. τον χρόνο από τη 13η σύνταξη για να το δίνει στους ιδιώτες για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αυτός που χθες, ψήφισε 7 δισ. σε εξοπλισμούς, μας λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να στηρίξει τους μισθωτούς και τους ανθρώπους του μόχθου».