Οικονόμου: Πιθανό τέστινγκ για όλους στις γιορτές με το κόστος στους πολίτες

Οικονόμου: Πιθανό τέστινγκ για όλους στις γιορτές με το κόστος στους πολίτες

Κάλεσμα προς τους πολίτες να ενισχύσουν την εμβολιαστική εκστρατεία και να φερθούν υπεύθυνα την περίοδο των γιορτών, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει σενάριο για lockdown, ούτε ενδεχόμενο να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, μετά την εορταστική περίοδο, έχουμε μείωση κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών, υπογράμμισε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο Γ. Οικονόμου είπε πως παρακολουθούνται τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών.

Τέστινγκ για όλους

 

Για το ενδεχόμενο τέστινγκ σε όλους κατά την εορταστική περίοδο, υπογράμμισε ότι αν η κυβέρνηση λάβει τέτοια εισήγηση, θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου ο πληθυσμός να είναι πλήρως προστατευμένος.

Στο υποθετικό σενάριο να ισχύσει το υποχρεωτικό τέστινγκ για όλους, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε πως το κόστος για το τέστινγκ εκείνες τις μέρες, οι οποίες θα είναι λίγες, όπως διευκρίνισε, θα το επιβαρύνονται οι πολίτες.

Στους 150.000 οι άνω των 60 που ανταποκρίθηκαν

 

Παράλληλα, ο Γ. Οικονόμου τόνισε πως όποια μέτρα λαμβάνονται, στόχο έχουν να κερδίσει η χώρα χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Σημείωσε δε πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Από την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικότητας για πολίτες άνω των 60, έχουμε 150.000 εμβολιασμένους ή ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ συνολικά 4 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, υπογράμμισε ο Γ. Οικονόμου.