8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Οικονόμου: Οφείλουμε συγγνώμη στους οδηγούς, θα δοθούν εξηγήσεις

Οικονόμου: Οφείλουμε συγγνώμη στους οδηγούς, θα δοθούν εξηγήσεις
eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τις απαράδεκτες εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στα χιόνια στην Αττική Οδό και είπε πως θα αποδοθούν ευθύνες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ.Οικονόμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά «οφείλουμε συγγνώμη και εξηγήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες». Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, αλλά και της καταβολής αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν.

«Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα εάν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, ο κ. Οικονόμου απάντησε «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ανέφερε, δε, ότι οι αρμόδιοι της Αττικής Οδού δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο δρόμο χιλιάδες οδηγοί και να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία. Επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση στο τι έφταιξε για αυτή την κατάσταση, είπε ότι «βιώσαμε ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και χιονιά και ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου της Αττικής Οδού που κατέρρευσε τελείως».

Παράλληλα, ο κ.Οικονόμου ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα 1.200 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό και πως συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους και συνέχισε «Προέχει ο απεγκλωβισμός όλων των οχημάτων, καθώς υπάρχουν ακόμα ΙΧ στην Αττική Οδό, τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους, και καλά έκαναν, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν»

«Εξηγήσεις θα δωθούν στο δημόσιο λόγο, όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή προέχει ο απεγκλωβισμός», κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της αργίας και κλείσιμο των σχολείων και αύριο 26/1, σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, μέσα στη μέρα.