8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Οικονόμου: Ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα αγνοεί και τα στοιχειώδη

Οικονόμου: Ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα αγνοεί και τα στοιχειώδη

Στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλου, σχετικά με την «αγροτική επιδότηση που ζήτησε και έλαβε ο κ. Μητσοτάκης» και αναφορικά με την έννοια του όρου «ιστορικά δικαιώματα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας τα εξής:

"Επειδή ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι, σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αγνοεί και τα στοιχειώδη, τον ενημερώνουμε ότι τα «ιστορικά δικαιώματα» είναι τεχνικός όρος και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι αγροτικές ενισχύσεις που προβλέπονται στην ΚΑΠ, για όλους όσοι κατέχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και καταθέτουν δηλώσεις ΟΣΔΕ".

Ο Γ. Οικονόμου καταλήγει σημειώνοντας ότι «ΚΑΠ = Κοινή Αγροτική Πολιτική, ΟΣΔΕ= Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου».

«Για γιουρούσι της ΝΔ στο δημόσιο χρήμα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με την «αγροτική επιδότηση των 8.500 ευρώ που αιτήθηκε και έλαβε ο κ. Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε "ιστορικό δικαίωμα" του κ. Μητσοτάκη ότι αιτήθηκε και έλαβε αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ. Μπροστά στο γιουρούσι της ΝΔ στο δημόσιο χρήμα, πρόκειται για ψίχουλα αλλά είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας Μητσοτάκη να αρμέγει και το τελευταίο ευρώ του Δημοσίου». Ακολούθως προσθέτει: «Ενημερώνουμε πάντως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "ιστορικό" αλλά και αυτονόητο για να επιβιώσουν, είναι το δικαίωμα των πολιτών να δουν σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς τους για να βγάζουν το μήνα με αξιοπρέπεια ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 12%, να ρυθμιστεί το χρέος της πανδημίας ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους, να μην πληρώνουν χρυσάφι τους λογαριασμούς του ρεύματος και τα καύσιμα, με αυξήσεις ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ