Οικονόμου: Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας

Οικονόμου: Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας

Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας για υγειονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι αυτή είναι η πανευρωπαϊκή τάση και πως βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της Οικονομίας και της Εκπαίδευσης και ανακοινώνοντας την πρόσληψη 850 εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στους άνωθεν λόγους λέγοντας ότι 

-Τα παιδιά στο σχολείο για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο, κρίνεται απαραίτητο να βρίσκονται μαζί με τους δασκάλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

-Δεύτερον, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, που διασφαλίζεται στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. 

-Και τρίτον, διότι η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά, καθώς απλώνεται στα σχολεία ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας, τόσο με την τήρηση των κανόνων και των προστατευτικών μέτρων όσο και κυρίως με τη διενέργεια συστηματικών τεστ.

Εν συνεχεία ενημέρωσε ότι διενεργήθηκε έλεγχος σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ο μεγαλύτερος έλεγχος πληθυσμού έως τώρα, και εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα, τα οποία, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν και ως εκ τούτου θα προκαλούσαν περαιτέρω διασπορά του ιού. «9 στους 10 δικαιούχους έλαβαν αυτοδιαγνωστικά τεστ».  Διαβεβαίωσε πως «η τηλεκπαίδευση, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, λειτουργεί κανονικά».

Έχουν δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωσή των εκπαιδευτικών κενών που θα προκύψουν, είτε εκ των έσω με μετακίνηση εκπαιδευτικών , είτε με νέες προσλήψεις, γνωστοποίησε και ανακοίνωσε ότι σήμερα «προχωρήσαμε σε 850 προσλήψεις εκπαιδευτικών». Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι διαθέσιμη και όποτε κλείνει ένα τμήμα αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία, μεταφέρεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανέφερε ακόμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση διενέργειας self test σε όλη την Ευρώπη καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 320.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση για self, rapid και PCR τεστ, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι χθες έγιναν τεστ σε 1, 6 εκατομμύρια ανθρώπους και εντοπίστηκαν 15.547 υπό διερεύνηση κρούσματα.

Τέλος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει καθαρά εάν καταδικάζει τους «τραμπουκισμούς» κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ που - όπως τόνισε - επιτίθενται κατά των ακαδημαϊκών ελευθεριών των πανεπιστημίων.