Οικονόμου: Έτοιμοι και σε εγρήγορση ως προς την τουρκική προκλητικότητα

Οικονόμου: Έτοιμοι και σε εγρήγορση ως προς την τουρκική προκλητικότητα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα και εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της απέναντι πλευράς, τονίζοντας ότι σε επίπεδο εξοπλισμών και διεθνών συμφωνιών, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει από την Ελλάδα όσα δεν έγιναν τα τελευταία σαράντα.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι κινούμαστε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας, πάντοτε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και με ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας. Όπως είπε, η Κυβέρνηση προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, για να μην εγκλωβίζεται ποτέ σε επώδυνα διλήμματα και αυτό ήταν μια πολύ καθαρή στρατηγική, από την πρώτη στιγμή. 

«Όποτε προκληθήκαμε και χρειάστηκε, τα αντανακλαστικά ήταν γρήγορα και τα μηνύματα δόθηκαν. Είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου

Αναφορικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται, με τη χρήση μάσκας στον υπαίθριο χώρο για όσους τις παρακολουθήσουν. 

Πορεία της πανδημίας

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η χώρα δεν μπορεί να ξανακλείσει, καθώς δεν αντέχει ούτε η οικονομία αλλά ούτε και η κοινωνία.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η προσπάθεια του εμβολιασμού προφανώς και πρέπει να συνεχιστεί. 

Αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Σχετικά με την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ανεξήγητη τη νοοτροπία όσων επιχειρούν να στήσουν παγίδες στην υλοποίηση του νόμου. Τόνισε ότι η αξιολόγηση δεν είναι «μπαμπούλας», ούτε τιμωρητικό μέτρο, αλλά μία προσπάθεια να συγκλίνουν η μόρφωση και η εκπαίδευση με το αύριο.

Χαρακτήρισε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε 6.500 σχολεία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο μπροστά από τους εκπροσώπους και τις ηγεσίες τους.

Δακτύλιος

Σχετικά με το Δακτύλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η επιλογή των οχημάτων που θα κινούνται ελεύθερα έγινε μετά από εισηγήσεις φορέων και ειδικών. 

Πρόσθεσε ότι ο δακτύλιος αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την αποσυμφόρηση και την ποιότητα ζωής και προανήγγειλε και άλλα μέτρα, με αυξημένη αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμάτων.

Για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση του Παύλου Πολάκη προς τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα είπε ότι ο κ. Πολάκης χωρίς να παρουσιάζει επιστημονικά στοιχεία ασκεί κριτική και ότι με αυτόν τον τρόπο «ξανακλείνει το μάτι σε κοινά ανεμβολίαστων».