7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα lockdown για τη Θεσσαλονίκη-Έρχεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά

Οικονόμου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα lockdown για τη Θεσσαλονίκη-Έρχεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης σχέδιο για lockdown στη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε εκτεταμένες επαφές προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τον κορονοϊό. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown και δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Όπου χρειάζεται, επιβάλλονται μέτρα. Πλέον, η κυβέρνηση θα επισκέπτεται επί τόπου περιοχές που έχουν πρόβλημα και είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και χρειάζεται περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι χθες ή προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και ετοιμάζεται τροπολογία άμεσα, την επόμενη εβδομάδα που θα επιτρέψει στη χώρα μας την προμήθειά τους. «Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών», πρόσθεσε.