8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Οικονόμου: Άστοχη η μετάδοση μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ - Εξοργιστικό να το χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση

Οικονόμου: Άστοχη η μετάδοση μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ - Εξοργιστικό να το χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση
Eurokinissi

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπογράμμισε παράλληλα, ότι «είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για «μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση».

«Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.