Οικονόμου: Ανοίγει εντός 10 ημερών η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση σε όλους

Οικονόμου: Ανοίγει εντός 10 ημερών η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση σε όλους

«Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19.

Μιλώντας στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το πότε θα εμβολιαστούν όλοι εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση και επισήμανε ακόμα ότι το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους 

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε ακόμα πως η προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τους μη εμβολιασμένους θα γίνει με όλους τους τρόπους και πως το lockdown δεν είναι και δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι. Ακόμα, ανέφερε πως τα μέτρα που θα παρθούν θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους και ότι πρώτο μέλημά τους είναι να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

Με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον πυρετό συσκέψεων στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους ανεμβολίαστους», και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έριξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση όταν έκλεισαν τα πάντα πήρε την απόφαση να κλείσει και τις εκκλησίες με κανέναν πολιτικό φόβο. Όταν ανοίξαμε είπαμε για συγκεκριμένα μέτρα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα γίνονται έλεγχοι όταν γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες...».

«Δυστυχώς υπάρχουν και ορισμένοι αμετανόητοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνοι είναι όταν ξεφεύγουν από τα μέτρα», συνέχισε.

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης υποστήριξε πως αυτή κινείται σε 3 άξονες: «Εμβολιασμοί, ενίσχυση του συστήματος υγείας για να αντέξει την πίεση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και ο τρίτος άξονας η προσαρμογή του πλαισίου των μέτρων...».

Άφησε δε ανοιχτό ως ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας, αλλά αυτό θα αποτελέσει το τελευταίο μέτρο καθώς προηγουμένως θα εξαντληθούν όλα τα μέτρα κινήτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson και Johnson, ώστε μετά το πέρας δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, τόνισε ότι «αν η Επιτροπή δώσει το "πράσινο" φως, τότε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και πολύ σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες».