Οικογενειακώς όμηροι του Κοτζιά

Οικογενειακώς όμηροι του Κοτζιά

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας της Athens Review of Books, όπως και τα έσοδα από το Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα στελέχη της εκδοτικής επιχείρησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν από τις 24 Ιουλίου 2017 εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με χειριστή της εκτέλεσης της σχετικής απόφασης τον δικηγόρο Ι.Κ. Μαντζουράνη. 

Επίσης αναφέρεται ότι «δεσμεύτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του διευθυντή του περιοδικού Μανώλη Βασιλάκη. Έκτοτε εξακολουθούν να υφίστανται οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» (τραπεζών και πρακτορείου διανομής). Ακόμη και ο τραπεζικός λογαριασμός της κόρης της εκδότριας και του διευθυντή του περιοδικού Δήμητρας Βασιλάκη είναι δεσμευμένος καθώς φερόταν ως συνδικαιούχος ο πατέρας της».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «μοναδικός σκοπός του υπουργού Εξωτερικών Νικου Κοτζιά είναι να κράτα όμηρο την Athens Review of Books» διότι δεν εισέπραξε το ποσό ύψους 24.750 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι «οι δικαστές που εξέδωσαν τις υπέρ Κοτζιά σκανδαλώδεις αποφάσεις δίνουν λόγο οι ίδιοι για κακοδικία στις 9 Οκτωβρίου 2018 ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου».

Τέλος ανακοινώνεται πως: «Αύριο το πρωί, διά του νομικού συμβούλου της Athens Review of Books κ. Τάσου Αβραντίνη, η Δήμητρα Βασιλάκη καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αποδέσμευσή της από τον νομικοφανή βρόχο του εκβιασμού εις βάρος της Athens Review of Books, ενόψει –πλην άλλων? και της προφανούς καταχρηστικότητας των ενεργειών Κοτζιά εναντίον τόσο του περιοδικού όσο και όλων μας οικογενειακώς».

The Athens Review of Books