Οικισμός Ρομά Λάρισας: Τέσσερα νέα κρούσματα σε 332 δείγματα

Οικισμός Ρομά Λάρισας: Τέσσερα νέα κρούσματα σε 332 δείγματα

Τέσσερα επιπλέον κρούσματα κορονοϊού εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές σε ελέγχους που πραγματοποίησαν λαμβάνοντας συνολικά 332 δείγματα από τον οικισμό Ρομά, στη συνοικία Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, που έχει τεθεί σε καραντίνα από χθες Παρασκευή μετά τον εντοπισμό 7 κρουσμάτων, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ, από τα 200 δείγματα που έλαβε χθες ο ΕΟΔΥ, μόλις ένα βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από τα 133 δείγματα που ελέγχθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας, μόλις τρία βρέθηκαν θετικά.

Συνολικά ελέγχθησαν 332 άτομα εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα είναι θετικά στον κορονοϊό, ενώ προχθές κατά την ιχνηλάτηση του πρώτου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τεστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συνολικά έχουν εντοπιστεί 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για αυτό τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε και η διαδικασία μεταφοράς των πρώτων Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στο κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” στην περιοχή της Νίκαιας, ενώ ανησυχία έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου. που δήλωσε στο τοπικό σαιτ ότι τα προηγούμενα 24ωρα πολλοί Ρομά μετακινήθηκαν από τον οικισμό Νέας Σμύρνης σε κοντινά χωριά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νασιακόπουλος ανέφερε ότι όταν ακούστηκε ότι ο οικισμός θα τεθεί σε αποκλεισμό, εκατοντάδες άτομα μετακινήθηκαν σε χωριά κοντά στη Λάρισα, όπου υπάρχουν κάποιες οικογένειες Ρομά.