ΟΗΕ: «Επιτυχής»  απομάκρυνση  101 αμάχων από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ

ΟΗΕ: «Επιτυχής» απομάκρυνση 101 αμάχων από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ

Μία αξιωματούχος της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ έκανε σήμερα γνωστό ότι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 101 άνθρωποι από το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έφυγαν βρίσκονται στη Ζαπορίζια, όπου λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Είμαι χαρούμενη και νιώθω ανακούφιση, καθώς επιβεβαιώνω ότι 101 άμαχοι απομακρύνθηκαν με επιτυχία από το χαλυβουργείο του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη», είπε η Οσνάτ Λουμπρανί, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία.

«Χάρη στην επιχείρηση, 101 γυναίκες, άνδρες, παιδιά και πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι μπόρεσαν τελικά να φύγουν από τα καταφύγια που βρίσκονται κάτω από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ και να δουν το φως της ημέρες έπειτα από δύο μήνες», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση που εστάλη σε δημοσιογράφους, η Λουμπρανί.

Ταυτόχρονα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που ενεπλάκη επίσης στην επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης, εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε πως περίπου 100 άνθρωποι από την περιοχή του εργοστασίου στη Μαριούπολη έφθασαν στη Ζαπορίζια σήμερα. Μεταξύ τους, βρίσκονται τραυματίες, προσέθεσε.