ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

ΟΗΕ: Επιστροφή των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΟΗΕ: Επιστροφή των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ετοιμάζει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση της χώρας από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε επικαλεστεί χρόνιες προκαταλήψεις κατά του Ισραήλ, αλλά και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων.

Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στο συμβούλιο ως παρατηρητής, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Reuters.

«Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε, γνωρίζοντας ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για μεταρρύθμιση και βελτίωση του Συμβουλίου είναι η συμμετοχή μας με δεδομένες κάποιες αρχές,» είπε ο αξιωματούχος.

«Γνωρίζουμε ότι το Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να αποτελεί σημαντικό φόρουμ για όσους καταπολεμούν την τυραννία και την αδικία σε όλο τον κόσμο. Με την παρουσία μας στο τραπέζι επιδιώκουμε να το μεταρρυθμίσουμε και να βεβαιωθούμε ότι θα πραγματοποιήσει αυτό που είναι ικανό να κάνει», πρόσθεσε.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να εκλέξει νέα μέλη του συμβουλίου αργότερα φέτος. Τα μέλη εκλέγονται για τρία έτη, με βάση και τη γεωγραφική τους προέλευση ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι περιοχές του κόσμος.