Οι πρωτιές της Τσέλσι στο ποδόσφαιρο και στη μεταχείριση των οπαδών

Οι πρωτιές της Τσέλσι στο ποδόσφαιρο και στη μεταχείριση των οπαδών

Η Τσέλσι ξεπέρασε τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1, 2-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League της Κωνσταντινούπολης. Στις 29 Μαΐου θ' αναμετρηθεί με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, δεν είναι μόνος ευρωπαϊκός τελικός όπου θα λάβει μέρος το κλαμπ. Στις 16 Μαΐου, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, διεξάγεται εκείνος του Champions League γυναικών. Οι «μπλε» θα παίξουν για την κούπα με τη Μπαρτσελόνα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του θεσμού δεν κατέκτησε ο ίδιος σύλλογος τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες. Η Τσέλσι είναι έτοιμη να ζήσει μια χρονιά που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Πήρε το μάθημά της με το φιάσκο της Super League και πλέον θα ακούει περισσότερο τη φωνή των οπαδών της.

Στην αρχή του ταξιδιού δεν προβλεπόταν πως θα έφταναν τόσο μακριά οι άνδρες της Τσέλσι. Παρά την επένδυση των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε μεταγραφές και μια καλή εκκίνηση, η διοίκηση αποφάσισε ν' απολύσει τον προπονητή Φρανκ Λάμπαρντ. Η πρόσληψη του Τόμας Τούχελ μεταμόρφωσε την ομάδα σε όλους τους τομείς και κυρίως στην άμυνα. Είναι πολύ δύσκολο να της βάλει οποιοσδήποτε γκολ – ακόμη και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχασε με 1-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Τσέλσι στις 15 Μαΐου παίζει με την Λέστερ για το τρόπαιο.

Αντίθετα, η ομάδα της Εμα Χέις ήταν από τα φαβορί για να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Αλλωστε, βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας. Μια αγωνιστική πριν το τέλος έχει προβάδισμα δύο βαθμών από τη... Μάντσεστερ Σίτι! Ωστόσο, η Ευρώπη είναι διαφορετική και χρειάζεται και λίγη τύχη. Την είχε σε κρίσιμες στιγμές με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Βόλφσμπουργκ και τη Μπάγερν Μονάχου. Αν σηκώσει τα δύο τρόπαια, θα ολοκληρώσει το treble (ήδη έχει πάρει το League Cup) και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το καρέ με το Κύπελλο. Το «Στάμφορντ Μπριτζ» μπορεί να γεμίσει ασημικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι οπαδοί

Η Τσέλσι, στο μεταξύ, δεν πρωτοπορεί μονάχα εντός αγωνιστικού χώρου. Το κάνει και εκτός. Μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι πρώτες που... πήδηξαν από το καράβι της Super League και απ' ότι φαίνεται η διοίκησή της αποφάσισε να μην κινηθεί ξανά χωρίς να συμβουλευτεί τους οπαδούς της. Ανακοίνωσε πως αυτοί θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Από την 1η Ιουλίου τρεις εκπρόσωποι των οπαδών θα παρακολουθούν τις συναντήσεις των παραγόντων. Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν θα είναι παρόντες όταν συζητούνται μπροστά τους υποθέσεις μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων (σ.σ. επειδή αυτά τα ζητήματα είναι εμπιστευτικά, εμπλέκονται χρηματικά ποσά κλπ.). Οι τρεις «σύμβουλοι», όπως του αποκαλεί το κλαμπ, θα επιλέγονται έπειτα από ψηφοφορία και η αποστολή τους είναι να εγγυηθούν πως το γενικό συναίσθημα των οπαδών θ' αποτελεί μέρος της λήψης των αποφάσεων. Επιπλέον, θα επιλέγουν ένα φιλανθρωπικό σκοπό όπου η Τσέλσι θα δίνει περισσότερα από 3.000 ευρώ.