Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 11:26

-A +A

Τούρκος ΥΠΕΣ: Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο όταν ελεγχθεί η πανδημία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 11:26
Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο όταν ελεγχθεί η πανδημία
-A +A

Η Τουρκία μετακίνησε με συντονισμένη επιχείρηση περίπου 5.800 μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για «ανθρωπιστικούς λόγους», παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι θα επιστρέψουν στην περιοχή μόλις τεθεί υπό έλεχγο η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Θα σας πω κάτι που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος, ίσως μια νέα πληροφορία, εκκενώσαμε την περιοχή στα σύνορα στις Καστανιές, επιστρέψαμε τους πρόσφυγες σε εννέα περιφέρειες, όπου θα τους κρατήσουμε σε κέντρα. Η επιχείρηση διεξηχθη μέχρι τις πρωινές ώρες, περίπου 5.800 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από εκεί», ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΣ σε συνένεντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

«Το κάναμε ως προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας όμως ότι «κανείς ωστόσο δεν πρέπει να νιώθει ασφαλείς με αυτό, όταν περάσει η πανδημία (του κορονοϊού) οποιος θέλει θα μπορεί να πάει στα (ελληνοτουρκικά) σύνορα. Δεν πρόκειται να το αρνηθούμε (στους πρόσφυγες)».

Ερωτηθείς δε για το αν συνιστά αλλαγή πολιτικής, ο κ. Σοϊλού είπε «καθόλου». «Το κάναμε μόνο ως μέτρο για την υγεία, σε ανθρωπιστική βάση», ανέφερε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα