Οι κάτοικοι των φτωχότερων συνοικιών της Μαδρίτης καταλογίζουν πολιτική διακρίσεων στις αρχές
Ισπανία - Κορονοϊός

Οι κάτοικοι των φτωχότερων συνοικιών της Μαδρίτης καταλογίζουν πολιτική διακρίσεων στις αρχές

Διαδηλωτές σε μερικές από τις πιο φτωχές περιοχές της Μαδρίτης, που βρίσκονται αντιμέτωπες με την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19, ενώ καταγράφεται αύξηση των περιστατικών, βγήκαν σήμερα στους δρόμους ζητώντας καλύτερες παροχές υγείας, ενώ παραπονέθηκαν για διακρίσεις από τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι η τοπική διοίκηση στη Μαδρίτη ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι η κίνηση μεταξύ και εντός έξι προαστίων στα οποία κατοικούν 850.000 άτομα θα περιοριστεί από αύριο, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν προς τις δουλειές τους.

Στην Μαδρίτη yp;ocin καταγράφονται περίπου το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων της Ισπανίας, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε πυκνοκατοικημένες, χαμηλού εισοδήματος γειτονιές, κυρίως στα νότια της πόλης.

«Λαμβάνουμε μέτρα, αλλά αυτό δεν αρκεί…Τίποτα δεν θα είναι αρκετό αν δεν δείξουμε υπευθυνότητα», δήλωσε ο Αντόνιο Θαπατέρο, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού στη Μαδρίτη.

Ο Θαπατέρο τόνισε ότι οι κάτοικοι συμπεριφέρονται πιο χαλαρά, οργανώνουν πάρτι, πίνουν στους δρόμους και δεν σέβονται τους κανόνες της καραντίνας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία φτάνει τις 603.167, και είναι ο υψηλότερος στη Δυτική Ευρώπη, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τις 30.000.

Οι αρχές στη Μαδρίτη ελπίζουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν γρήγορα τεστ από την επόμενη εβδομάδα, πράγμα που θα βοηθήσει στον ταχύτερο εντοπισμό των κρουσμάτων και τον έλεγχο της πανδημίας.