Οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις κατά του ISIS στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις κατά του ISIS στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην επαρχία Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσωρινής εκεχειρίας μεταξύ των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν, η οποία κηρύχθηκε με την ευκαιρία της γιορτής Άιντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων και αυτών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Νίκολσον.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε χθες μια άνευ όρων εκεχειρία με τους Ταλιμπάν, η οποία συμπίπτει με το τέλος του Ραμαζανιού. Η εκεχειρία αυτή θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, όπως προβλέπεται από την Τρίτη 12 Ιουνίου έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

Ωστόσο η εκεχειρία αυτή δεν αφορά άλλες οργανώσεις μαχητών, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Οι επιχειρήσεις κατά του ΙΚ "θα συνεχιστούν, στην πράξη μάλλον θα ενταθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας καθώς επικεντρωνόμαστε στο ΙΚ", δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Νίκολσον σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ