Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 17:20

-A +A

Οι ΗΠΑ «τεστάρουν» την αεροπορική βάση στην Πάφο

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 17:20
Οι ΗΠΑ «τεστάρουν» την αεροπορική βάση στην Πάφο
-A +A

Πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα έχουν αναπτύξει οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βάση «Αν. Παπανδρέου» στην Πάφο καθώς «τεστάρουν»  στην Πάφο τις δυνατότητες και τις υποδομές που παρέχει.  

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, αμερικανική δύναμη η οποία σταθμεύει στην Ανδρέας Παπανδρέου, για σαράντα πέντε μέρες προκειμένου να παρέμβει για εκκένωση δυτικών διπλωματικών αποστολών στην περιοχή, εάν και εφόσον χρειασθεί, μόνο διακοπές δεν πραγματοποιεί στην Κύπρο. Η δραστηριότητά της, σε καθημερινή βάση είναι έντονη και πολυεπίπεδη, με στρατιωτικούς αναλυτές να τη συνδέουν με γεωπολιτικά σενάρια που σχετίζονται με μελλοντικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Πάφο, όπου σταθμεύει η Αμερικανική δύναμη, έχουν μεταφερθεί 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δυο είναι τα επιθετικά «Απάτσι». Οι 380 Αμερικανοί που έχουν μεταφερθεί στην αεροπορική βάση, διαμένουν στο ΚΕΝ Πάφου. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα μέρος της αμερικάνικης δύναμης, διαμένει εντός της αεροπορικής βάσης.

Στη βάση σταθμεύουν επίσης δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C130, ενώ τα πέντε ελικόπτερα Σινούκ πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις με τη συνοδεία ελικοπτέρων Μπλακ Χοκ. Την περασμένη Πέμπτη οι Αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ασκήσεις έξω από την Πάφο. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Πάφο, από ένα ελικόπτερο Σινούκ πραγματοποιήθηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε περιοχή στα Κούκλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ομάδα των ΗΠΑ αναμένεται να αναχωρήσει το επόμενο διάστημα ενώ οι αξιολογήσεις για την αεροπορική βάση είναι θετικές.

Φωτογραφία αρχείου

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα