Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση χλωροκίνης στα νοσοκομεία
Κορονοϊός

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση χλωροκίνης στα νοσοκομεία

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, Κυριακή, την έκτακτη χορήγηση μόνο στα νοσοκομεία χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, θεραπείες που χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας.

Σύμφωνα με το CNN, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη "διανομή και συνταγογράφηση" των θεραπειών αυτών "από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή".

Ο Ντόνλαντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα δύο φάρμακα θα μπορούσαν να είναι ένα "δώρο από τον Θεό", παρά το γεγονός ότι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους μη δοκιμασμένων θεραπειών.

Πολλοί ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι Φαούτσι, του κορυφαίου εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Πολιτειών για τις λοιμώδεις νόσους, προτρέπουν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί έως ότου ευρύτερες κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα περιορισμένων δοκιμών.