Οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει την είσοδο στον Τυνήσιο τρομοκράτη του Βερολίνου

Οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει την είσοδο στον Τυνήσιο τρομοκράτη του Βερολίνου

Ο Anis Amri, ο Τυνήσιος που φέρεται ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο, ήταν γνωστός και στις αμερικανικές αρχές, οι οποίες είχαν απαγορεύσει την είσοδό του στη χώρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Καθώς το ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων συνεχίζεται, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας εγείροντας ερωτηματικά για τη διακρατική συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας στην προσπάθεια αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.   

Δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλείται πηγές από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας, αποκαλύπτει ότι ο Anis Amri βρισκόταν στο «ραντάρ» των ΗΠΑ για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει επικοινωνία του φερόμενου ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης με στελέχη του ISIS ενώ παράλληλα ο Anis Amri αναζητούσε οδηγίες στο Διαδίκτυο για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σαν αποτέλεσμα οι αμερικανικές αρχές είχαν κατατάξει τον Anis Amri στη λίστα των υπόπτων για τρομοκρατία και είχαν εκδώσει οδηγία προς τις αρμόδιες αρχές των αμερικανικών αεροδρομίων σύμφωνα με την οποία ο Τυνήσιος απαγορευόταν να ταξιδέψει με αεροπλάνο.