Οι ημερομηνίες για την καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζομένους

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των 800 ευρώ στους εργαζομένους

Σε τρία χρονικά στάδια θα καταβληθεί η κρατική αποζημίωση των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, καθώς η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται είτε έκλεισε με κρατική εντολή, είτε πλήττεται σημαντικά από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με το χρόνο υποβολής των σχετικών δηλώσεων. Έτσι:  

α) Όσοι  εργαζόμενοι και οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή υποβάλλουν τη δήλωση έως τις 10 Απριλίου, οι δικαιούχοι θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ στο τριήμερο 14 -16 Απριλίου. Μεταξύ 11-13 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις δηλώσεις αυτές.

β)  Όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλλουν δήλωση από 11 - 20 Απριλίου θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ στο τριήμερο 24 -26 Απριλίου. Αυτό θα είναι το δεύτερο τριήμερο πληρωμών. Μεταξύ 21-24 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις σχετικές δηλώσεις.

γ) Όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλλουν δήλωση από 21 - 30 Απριλίου θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ στο τριήμερο 5 - 7 Μαίου.

Η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων μέχρι τις 10 Απριλίου αφορά τις επιχειρήσεις -και τους εργαζόμενούς τους- που έκλεισαν με κρατική εντολή. Για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι η 20 Απριλίου.

Ο κ. Βρούτσης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και πίνακα που δείχνει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των 800 ευρώ:

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ. Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο, ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν», είπε.