Οι Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες, οι Βρετανοί περιμένουν τη «γέφυρα»
Διεθνή ΜΜΕ για Ελλάδα

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες, οι Βρετανοί περιμένουν τη «γέφυρα»

Οι Γερμανοί τουρίστες ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ελλάδα, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για βαθμιαία αύξηση των κρατήσεων, ενώ και οι Βρετανοί περιμένουν την «αεροπορική γέφυρα» με τη χώρα μας ενόψει των θερινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, άρθρο στον ισότοπο της γερμανικής εφημερίδας Der Stern  επισημαίνει την αύξηση της ζήτησης στις κρατήσεις για διακοπές. Όπως τονίζει εκπρόσωπος της TUI μιλώντας στην εφημερίδα, η ζήτηση για πακέτα διακοπών σε δημοφιλείς προορισμούς έχει αυξηθεί μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σε σχέση με τις διακοπές στο εξωτερικό επισημαίνεται πως, όταν χώρες όπως η Ελλάδα ή η Κροατία δώσουν το σύνθημα πως είναι έτοιμες να υποδεχθούν τουρίστες, τότε, η ζήτηση για διακοπές θα αυξηθεί άμεσα. Ο τουριστικός κολοσσός TUI επισημαίνει πως υπάρχει αισθητή αύξηση στις κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες Νήσους, για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία κρατήσεων DER παρατηρεί πως, η ζήτηση για τη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό είναι αυτή τη στιγμή χαμηλή, αλλά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Από την πλευρά της, η Alltours βλέπει άνοδο των κρατήσεων για ταξίδια προς προορισμούς όπως η Κρήτη και η Αττάλεια.

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σημειώνει επίσης πως τα ταξιδιωτικά πρακτορεία καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Όταν προορισμοί διακοπών, όπως η Ελλάδα και η Κροατία στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουν ν’ «ανοίξουν» για τους τουρίστες, η ζήτηση αυξάνεται αμέσως, δηλώνει o επικεφαλής της FTI, Ralph Schiller.

Η DER Touristik σημειώνει μια προς το παρόν έντονα αυξανόμενη ζήτηση, σε χαμηλά ωστόσο επίπεδα, για τη Μαγιόρκα και τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια νησιά, τις Μαλδίβες, την Ελλάδα, την Τουρκία, το Μεξικό και την Καραϊβική. 



Και οι Βρετανοί περιμένουν την «αεροπορική γέφυρα»

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σε δημοσίευμά της, αναφέρει πως οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας «θα μπορούσαν να ανοίξουν αεροπορικές γέφυρες για παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων τους, καθώς οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν να επανεξετάσουν τα «μπερδεμένα» σχέδια περί 14ήμερης καραντίνας.

Ανώτεροι υπουργοί ή αξιωματούχοι από τις τέσσερις χώρες, τονίζει το δημοσίευμα, «αποκάλυψαν κινήσεις για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, μετά την πρόταση του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps για «αεροπορικές γέφυρες» με άλλα κράτη που έχουν χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού.

Για το ίδιο θέμα οι βρετανικοί Times σημειώνουν πως η Ελλάδα έχει προτείνει το άνοιγμα μιας «αεροπορικής γέφυρας» με το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιτρέπεται στους Βρετανούς παραθεριστές να ταξιδεύουν με ασφάλεια στη χώρα χωρίς να υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στο BBC ότι ελπίζει ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για να επιτρέψουν την πραγματοποίηση  καλοκαιρινών διακοπών. Οι επικεφαλής τουρισμού στην Πορτογαλία ζήτησαν παρόμοια συμφωνία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι χώρες με λιγότερα κρούσματα όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα είναι πιθανό να είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν τελικά να αποκλειστούν από τη γενικότερη καραντίνα.

Υπουργοί πάντως της βρετανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το εάν η απαλλαγή από την καραντίνα μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις. "Με βάση αυτό, θα πρέπει να ανοίξουμε ταξίδια με την Κίνα πριν από οπουδήποτε αλλού", δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή.