Οι Φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην Εθνική Προσπάθεια για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Οι Φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην Εθνική Προσπάθεια για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Αποδέχονται οι φαρμακοποιοί την πρόταση του Υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το εγχείρημα του «Εθνικού εμβολιασμού», όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού,

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχεται στα φαρμακεία και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ του; από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, και με τις ημερομηνίες και τις ώρες που θα εμβολιάζονται και για τις δυο δόσεις. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια που δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Σε ένα τόσο κρίσιμο Εθνικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, δεν μπορούμε παρά να ταχθούμε στο πλευρό των υποστηρικτών και πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς: «Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα, εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ.