Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στήριξαν ψήφισμα για άμεση αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στήριξαν ψήφισμα για άμεση αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στήριξαν με την ψήφο τους το κοινό ψήφισμα των ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών, Renew και Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, που στήριξαν με τις ψήφους των ευρωβουλευτών τους τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης μετά το Β´ Παγκόσμιο πόλεμο.

«Δυστυχώς απ’ αυτή την προσπάθεια απουσιάζουν και πάλι, όπως και σε πολλές άλλες κρίσιμες περιπτώσεις, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE). Επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης σε μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς» σημειώνεται.

Το ψήφισμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- Πρόταση για την έκδοση ομολόγων ανάκαμψης «recovery bond» με την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ

- Πρόταση για την ίδρυση ειδικού Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Υγεία με πρόσθετες πιστώσεις 50 δισ. ευρώ

- Πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δράσης για την Υγεία που θα περιλαμβάνει ομάδες άμεσης δράσης σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης και θα λειτουργεί ως κέντρο συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών.