Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν είναι «παρεμβάσεις»

Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν είναι «παρεμβάσεις»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, σύμφωνα με όσα διδαχθήκαμε στην Αγωγή του Πολίτη, ο εγγυητής του πολιτεύματος. Επομένως, η Προεδρία αποτελεί τον ανώτατο θεσμό της Ελλάδας. Θεσμός με τον οποίο ουδείς μπορεί να παίζει. Και αν τολμήσει, θα πρέπει να μπει με κάθε νόμιμο τρόπο στη θέση του.

Χθες, ο Ρουβίκωνας έκανε καταδρομική επίθεση με τρικάκια και συνθήματα έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και μέχρι στιγμής δεν φάνηκε να ξεσηκώνεται κάποιος. Η πλειονότητα των ΜΜΕ, μάλιστα, αναφέρεται στους τίτλους της σε «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα. Τόση κατρακύλα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκτός από Πρόεδρος είναι και γυναίκα. Ακόμη ένας λόγος για να μη μένουμε απαθείς σε επιθέσεις εναντίον της. Η ίδια, προς τιμήν της, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το φύλο της. Ισχύει, όμως. Έξω από το σπίτι της γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε μια καταδρομική ομάδα.

Αισθάνεται εντάξει με αυτό ο πολιτικός μας κόσμος; Οι αρχηγοί των Κομμάτων; Η Βουλή; Όλα καλά; Θα βγουν και θα καταδικάσουν αργοπορημένα και εντάξει; Η προσβολή στον θεσμό θα περάσει έτσι; Δεν θα το συνειδητοποιήσει κάποιος;

Σαφώς και δεν λύνεται έτσι το θέμα κάποιων «ακτιβιστών» που εννοούν να πηγαίνουν σε σπίτια ή επιχειρήσεις συγκεκριμένων ατόμων και διαμαρτύρονται στοχοποιώντας ταυτοχρόνως το μέρος. Δεν είναι θέμα τρομοκράτησης και αν το νομίζουν, κάνουν λάθος.

Είναι καθαρά θέμα Δημοκρατίας. Αυτή, μέσω των φορέων της, να συμμαζέψει όσους νομίζουν πως πολλά επιτρέπονται όταν βρίσκεσαι σε «αγώνα». Είδε κανείς κάποιο αποτέλεσμα από τέτοιες καταδρομές; Και ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα οποιασδήποτε επίθεσης σε κάποιους;

Υπάρχουν κόμματα και σχηματισμοί που θεωρούν ότι οι Ρουβίκωνες και η ανοχή προς αυτούς, τους φέρνουν ψήφους. Το κακό που ξεκινά από την ύπαρξη τέτοιων ομάδων, συνεχίζεται σε κάποιους αριστερούς πολιτικούς χώρους και επηρεάζει την πολιτική ζωή. Περιμένουμε όλοι τη στάση των αρχηγών αυτή τη φορά. Θα καταδικάσουν; Θα κλείσουν το μάτι; Μήπως και θα στείλουν με ταξί στα σπίτια τους συλληφθέντες;

Αλλά το σημαντικότερο είναι να δούμε τι θα κάνει το οργανωμένο κράτος. Αν θα κατανοήσει κάποτε πως εξευτελίζεται όταν συμβαίνουν τέτοια. Και όταν γκρουπούσκουλα που υποδύονται τους επαναστάτες μπορούν να κάνουν καταδρομές στο σπίτι της ΠτΔ. Υπάρχουν ευθύνες. Και κάποτε πρέπει να αναλάβει ο καθένας τη δική του.