«Οι επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν θα μονιμοποιηθούν»
Β. Κοντοζαμάνης

«Οι επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν θα μονιμοποιηθούν»

Την μονιμοποίηση των 2000 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού  που προσελήφθη μέσω των έκτακτων προκηρύξεων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας από την αρμόδια επιτροπή της ΠΝΠ για μέτρα ενάντια στον κορονοϊό ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «σε λίγο καιρό θα ήμαστε σε θέση να τις μετατρέψουμε τις επικουρικές θέσεις σε θέσεις επιμελητών Β». «Δηλαδή μόνιμες θέσεις», όπως εξήγησε.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση συνεχίζεται, με εντατικούς ρυθμούς, η ενίσχυση του συστήματος υγείας αυξάνοντας τις Μ.Ε.Θ., προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πραγματοποιώντας σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού από χώρες εκτός Ευρώπης. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχαν αυξηθεί οι Μ.Ε.Θ. από τις 565 που ήταν πριν από δύο μήνες, στις 813 και είχαν εγκριθεί 3.285 προσλήψεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν σπαταλά το δημόσιο χρήμα, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, τονίζοντας ότι οι όποιες παρεκκλίσεις αφορούν στην επίσπευση των διαδικασιών. «Βρισκόμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Τα υλικά δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Ο εφοδιασμός πρέπει αν γίνεται προσεκτικά, ορθολογικά και με φειδώ», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Παράλληλα, εξήγησε ότι «κανένας συμπολίτης μας δεν έχει πληρώσει για τεστ και δεν πρόκειται να πληρώσει εφόσον πάει σε δημόσια δομή. Στα ιδιωτικά θα κάνει το τέστ χωρίς συμμετοχή. Έχουν γίνει όσα τεστ έχουν χρειαστεί. Δεν έχει αρνηθεί σε κανέναν το τέστ. Υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων. Μπαίνει στην μάχη και το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας το οποίο έχει την δυνατότητα για χιλιάδες τεστ». 

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Έχουμε εξασφαλίσει και επιπλέον ποσότητες και έχουμε εξασφαλίσει την παραγωγή τους εδώ και έχουν απαγορευτεί οι εξαγωγές των φαρμάκων αυτών», σημείωσε.