7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Κατ. Σακελλαροπούλου - ΥΠΕΘΑ Κίνας

Οι ελληνοκινεζικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Κατ. Σακελλαροπούλου - ΥΠΕΘΑ Κίνας

Η θερμή φιλία που ενώνει τους δύο λαούς και ο αμοιβαίος θαυμασμός για τα σπουδαία επιτεύγματα των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας,που εκφράζεται και  με τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Κίνας Wei Fenghe, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η δυναμική των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας επιβεβαιώθηκε στο πιο υψηλό επίπεδο κατά την επίσκεψη του Προέδρου Xi Jinping στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2019. Τόνισε, επίσης, ότι φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας μας σε στρατηγική. 

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το θερμό μήνυμα του Προέδρου της Κίνας με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Από την πλευρά του, ο κύριος Wei Fenghe δήλωσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στην Αθήνα επισφραγίζει τις άριστες διμερείς σχέσεις και θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.