Οι ελλείψεις μικροεπεξεργαστών γίνονται πλέον εμφανείς στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι ελλείψεις μικροεπεξεργαστών γίνονται πλέον εμφανείς στην αυτοκινητοβιομηχανία

Είκοσι περίπου μέρες μετά την προειδοποίηση της Volkswagen για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην παραγωγή της η έλλειψη μικροεπεξεργαστών, τρεις ακόμα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιβεβαιώνουν πως και αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας μικροεπεξεργαστών.

Σε χθεσινή ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο Ola Kallenius, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Daimler, παραδέχθηκε πως και η εταιρεία του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και δήλωσε πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει τις συνέπειες αυτής της έλλειψης, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες στην παραγωγή οχημάτων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής Honda, τα προβλήματα εφοδιασμού με μικροεπεξεργαστές την αναγκάζουν να μειώσει την παραγωγή του μοντέλου Fit σε ένα από τα ιαπωνικά της εργοστάσια κατά 4.000 αυτοκίνητα μηνιαίως, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Nikkei, η υστέρηση στην παραγωγή μπορεί να φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες οχήματα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Με σημερινή επίσης ανακοίνωσή της, η Nissan ενημέρωσε πως, για τους ίδιους λόγους, θα μειώσει την μηνιαία παραγωγή του μοντέλου Note από 15.000 σε 10.000 οχήματα. Αντίστοιχα προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι, επίσης ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, Suzuki και Subaru, χωρίς να έχουν ανακοινώσει ακόμα κάτι σχετικό.

Από την πλευρά της Volkswagen δεν υπάρχει πιο συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με την έκταση του προβλήματος, αλλά  σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η χαμένη παραγωγή θα είναι λίγο πάνω από τις 100.000 οχήματα για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.