Οι ελβετικές αρχές ετοιμάζουν κυρώσεις στην Credit Suisse για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Οι ελβετικές αρχές ετοιμάζουν κυρώσεις στην Credit Suisse για το σκάνδαλο κατασκοπείας

Τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Credit Suisse ξεκίνησε η ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Αγοράς, FINMA, λόγω παραβίασης του  εποπτικού δικαίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων παρατήρησης και ασφάλειας της τράπεζας.

Η Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελβετίας(FINMA) εξετάζει εδώ και καιρό  εάν η Credit Suisse είχε υπό επαρκή επιτήρηση τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Τιτζάν Τιάμ και τα κορυφαία στελέχη, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για εταιρική κατασκοπεία.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά την παραίτηση του Ίκμπαλ Κάν πρώην μεγαλοστελέχους της Credit Suisse ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή κόντρα με τον Τιάμ, τον  Σεπτέμβριο του 2019.

Τότε, η Credit Suisse έκανε γνωστό ότι ο Πιερ-Ολιβιέ Μπουέ, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας, απολύθηκε μετά την αποκάλυψη μιας επιχείρησης κατασκοπείας με στόχο τον Καν ο οποίος βρέθηκε στην «αντίπαλη» UBS.

Παρ' όλα αυτά, η έρευνα που ανέθεσε η Credit Suisse στη δικηγορική εταιρεία Homburger ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Καν προσπάθησε να προσελκύσει εργαζόμενους ή πελάτες από την Credit Suisse, όπως πίστευε ο Μπουέ.