Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταδικάζουν τα σχόλια του Σωτήρη Καψώχα

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταδικάζουν τα σχόλια του Σωτήρη Καψώχα

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε μια νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διά της εκπροσώπου του στο ραδιόφωνο και τα πολυμέσα, Μαρίας Γεωργίου, παρεμβαίνουν στο θέμα και χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτα και περάν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας τα σχόλια του Σωτήρη Καψώχα.

Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για «εξωτερικό συνεργάτη» στην ανακοίνωση τονίζεται πως «Έχουμε αναφερθεί – μόλις την Πέμπτη - στις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης της ΕΡΤ για την κατάσταση της εταιρίας αλλά και για την “ ποιότητα” μέρους του ενημερωτικού ( τηλεοπτικού ιδιαίτερα ) προγράμματος». 

Στη συνέχεια αναφέρεται πως «οι πολιτικές ευθύνες όσων την τοποθέτησαν και την ανέχονται είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες» καθώς και ότι «είναι προφανές ότι στη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καθένας/-μία φέρει την τελική ευθύνη για τη βαρύτητα και εγκυρότητα των πληροφοριών και των σχολίων του και η Διοίκηση από την πλευρά της κρίνει εκ του αποτελέσματος».

«Ως, εκ τούτου» υπογραμμίζεται «είναι εύλογες οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα, μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρέμβαση δημοσιογράφου- εξωτερικού συνεργάτη σε τηλεοπτική εκπομπή». 

Στην ανακοίνωση πάντως στηλιτεύεται και η απόφαση της Ν.Δ. να προχωρήσει σε εμπάργκο προς την ΕΡΤ με το σκεπτικό πως αυτό δημιουργεί προβλήματα στους δημοσιογράφου πολλοί εκ των οποίων «κάνουμε ευσυνείδητα και με τους κανόνες της δεοντολογίας τη δουλειά μας». 

«Με το εμπάργκο τιμωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αφού, εκτός των άλλων, εμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους και τελικά για άλλη μια φορά γίνονται "σάκκος του μποξ"», καταλήγει η ανακοίνωση