Οι «χωροφύλακες της ελεύθερης σκέψης» θα εκριζωθούν από τα πανεπιστήμια
Μ. Χρυσοχοΐδης

Οι «χωροφύλακες της ελεύθερης σκέψης» θα εκριζωθούν από τα πανεπιστήμια

Αδιανόητη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης δυνάμεων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια της χώρας, ως ύστατο μέτρο προάσπισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας που πλήττεται από την δράση «τραμπούκων».

Αναλυτικότερα, μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως υπάρχει άρρητη υποτέλεια σε δεσποτικές, βίαιες μειοψηφίες της ακαδημαϊκής κοινότητας. '

«Εκεί που μειοψηφίες βιάζουν το κράτος δικαίου. Το "Δεν πάει άλλο", το "ως εδώ", ακούστηκε δυνατά και καθαρά ως αίτημα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας πως «η απάντησή μας είναι το σχέδιο αυτό! Με ευθύνη και δημοκρατική συνείδηση αλλάζουμε ότι πρέπει γιατί έτσι πρέπει και τελικώς θα γίνει. Είναι ευθύνη της πολιτείας να αφήσει να ταλανίζουν τη χώρα προβλήματα του 80’. Είναι ευφημισμός των ιδρυμάτων να μιλούν για ελεύθερη διακίνηση ιδεών όταν οι τραμπούκοι ελέγχουν τη διακίνηση αυτή».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε ποιο είναι το δικαίωμα που παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας στις σχολές, όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερίας της έκφρασης. «Η Γκεστάπο στις σχολές είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται και άλλοι θωπεύουν», σημείωσε με νόημα.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει να δώσει αρμοδιότητα φύλαξης των πανεπιστημίων σε εταιρίες. Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν αυτή τη στιγμή το πρόβλημα φύλαξης και ασφάλειας των ιδρυμάτων. Είναι αναγκαία η αστυνομία; Σήμερα, μόνο η αστυνομία μπορεί!», πρόσθεσε ο υπουργός και αναφερόμενος στους πρυτάνεις πρόσθεσε: «η πολιτική κριτική δεν είναι για πρυτάνεις αλλά σε όσους κυβέρνησης και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ που για 4,5 χρόνια άφησε και κακοφόρμισε η ανομία στα πανεπιστήμια. Γιατί οι πρυτανικές αρχές να πετύχουν σήμερα εκεί που αποτύγχαναν για χρόνια;. Η πολύχρονη πρακτική πρυτανικών αρχών να διευθύνουν τα ιδρύματα συνυπάρχοντας με τις βίαιες μειοψηφίες δεν αφήνει περιθώρια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέληξε λέγοντας πως μόνο όταν η αστυνομία εξαφανίσει τις εγκληματικές ομάδες από τα πανεπιστήμια θα μπορούν οι πρυτανικές αρχές να ασχοληθούν με την ασφάλεια.