Οι Βρετανοί συγκέντρωσαν πάνω 500.000 υπογραφές υπέρ της επαναλειτουργίας της Uber

Οι Βρετανοί συγκέντρωσαν πάνω 500.000 υπογραφές υπέρ της επαναλειτουργίας της Uber

Αίτηση-διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης για την Uber να λειτουργεί στο Λονδίνο συγκέντρωσε 500.000 υπογραφές μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα 24ωρο.

Η συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε μετά τη χθεσινή απόφαση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) για αφαίρεση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της εφαρμογής στη βρετανική πρωτεύουσα μετά τη λήξη της άδειάς της στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση, την οποία οι ενδιαφερόμενοι υπογράφουν διαδικτυακά, καλεί τον δήμαρχο Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος προεδρεύει της TfL, να ανακαλέσει την απόφαση για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Uber ανακοίνωσε αμέσως χθες την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης: «Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου και ο Δήμαρχος υποχώρησαν στις απαιτήσεις μικρού αριθμού ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών», ανέφερε σε ανακοίνωση η εταιρεία. «Πρόθεσή μας είναι να πολεμήσουμε την απόφαση στη δικαιοσύνη».

Η εταιρεία έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και θα μπορεί να κυκλοφορεί τα αυτοκίνητά της μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της έφεσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ