7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Οι βραβευθέντες των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

Οι βραβευθέντες των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των 3ων επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα», την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Φίλων Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, συνδέοντας τον θεσμό με τη σημαντική επέτειο των 200 χρόνων από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και την GK MEDIA PUBLISHING, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας.

Διακρίθηκαν εταιρείες που ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα, από πρωτοπόρους στον κλάδο τους, Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εξακολουθούν να διακρίνονται σήμερα με την ίδια ή άλλη εταιρική μορφή και υπό ελληνική ιδιοκτησία.

Για τη συνολική τους προσφορά στο ελληνικό επιχειρείν και στο κοινωνικό σύνολο, έλαβαν τιμητικά βραβεία (με αλφαβητική σειρά):

κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO

κ. Γιάννης Στουρνάρας - Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος – Εφοπλιστής

Στην διαγωνιστική διαδικασία, βραβεία έλαβαν οι 8 εταιρείες, από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες από τον 19ο αιώνα εξακολουθούν να διακρίνονται και να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Πιο αναλυτικά (με χρονολογική σειρά ίδρυσης):

 • Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ (1841)
 • Καλλικούνης (1850)
 • Μεγάλη Βρετάνια (1866)
 • Παπουτσάνης Α.Ε. (1870)
 • Δ. Θανόπουλος Α.Ε. (1877)
 • Alpha Bank (1879)
 • Καρέλιας (1888)
 • Εθνική Ασφαλιστική (1891)

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» 2020, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την PALLADIAN COMMUNICATIONS και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του ΣΕΒ - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Βραβεύθηκαν ελληνογερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την πρωτοπορία τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

 • Διορατική Επιχείρηση: FRAPORT GREECE
 • Καινοτόμα Επιχείρηση: PRODYNA GREECE
 • Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση: REHAU MON. ΕΠΕ
 • Εξωστρεφής Επιχείρηση: BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ
 • Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας: WÜRTH HELLAS SA
 • Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση: BAYER HELLAS
 • Ψηφιακά μετασχηματισμένη Επιχείρηση: SCHENKER A.E.
 • Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης: BASF Ελλάς ΑΒΕΕ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Γενικό Διευθυντή και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρα Αθανάσιο Κελέμη για την πολυετή προσφορά του στην ενίσχυση του γερμανικού επιχειρείν στην Ελλάδα, στην καλλιέργεια και στην ενδυνάμωση των ελληνογερμανικών σχέσεων και των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αποδεχόμενος την τιμητική βράβευση, ο Δρ. Κελέμης δήλωσε: «Και τα επόμενα χρόνια θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, όχι μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, αλλά και πέρα από αυτά».

Οι εκδηλώσεις είχαν υβριδικό χαρακτήρα, καθώς τηρήθηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, ενώ περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παρακολούθησαν με live streaming τις δύο εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://thalisomilisios.gr/