Οι Βενεζουελάνοι εκλιπαρούν τον Μαδούρο να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια

Οι Βενεζουελάνοι εκλιπαρούν τον Μαδούρο να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια

Στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της Βενεζουέλας αποτυπώνουν ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, τους κατοίκους της χώρας να εκλιπαρούν τον Ν. Μαδούρο να επιτρέψει την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Νοσηλευόμενοι πολίτες με σοβαρές ασθένειες και γονείς με παιδιά που λιμοκτονούν μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ και ικέτεψαν τον πρόεδρο της χώρας να επιτρέψει στα φορτηγά με φάρμακα και τρόφιμα να περάσουν τα σύνορα και να ανακουφίσουν όσους τα χρειάζονται.

Νεφροπαθείς ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, φτωχές οικογένειες και ένας οικογενειακός γιατρός ένωσαν εχθές τις φωνές τους ζητώντας από τον Μαδούρο να αφήσει τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει ώστε να περιοριστούν τα θύματα της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

«Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι, πεινασμένα παιδιά. Πρόεδρε Μαδούρο, σε ικετεύουμε, επίτρεψε να φτάσει η βοήθεια. Το 95% του πληθυσμού τη χρειάζεται! Σε ικετεύουμε, άφησέ μας να ζήσουμε», είπε η νεφροπαθής Σόνια Γκονζάλεζ. «Υποφέρουμε εδώ και 20 χρόνια. Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι καταστροφή. Ζητάμε ουρλιάζοντας βοήθεια. Για το θεό, βοηθήστε μας», δήλωσε ένας άλλος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο.

Ωστόσο ο Νικολάς Μαδούρο μοιάζει να αδιαφορεί. Σε ομιλία που εκφώνησε προ ημερών ενώπιον φιλικού ακροατηρίου χαρακτήρισε τη διεθνή βοήθεια ψίχουλα που φέρουν το δηλητήριο της ταπείνωσης. 

Φωτογραφία: Daily Mail