Οι βανδαλισμοί στου Φιλοπάππου συνεχίζονται

Οι βανδαλισμοί στου Φιλοπάππου συνεχίζονται

Βανδαλισμούς στον Λόφο του Φιλοπάππου- Πνύκα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, «την Κυριακή 07/04/2018 και ώρα 15:30 ομάδα πολιτών (περίπου 70 ατόμων) που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα – Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν.

Ο  φύλακας αρνήθηκε και όπως καταθέτει ό ίδιος του είπαν «Άνοιξε μας τώρα γιατί θα γυρίσουμε το βράδυ και θα είναι πολύ χειρότερα» πέρασαν από την μπάρα παραμερίζοντας και προκαλώντας φθορά η οποία επιβάλλει την αντικατάσταση της και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό. Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και μετά και στο φυλάκιο, κατόπιν αποχώρησαν».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά» τονίζει η ΠΕΥΦΑ «και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες.

Εκτιμούμε ότι σιγά σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο 'κράτος' και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία.»

Αγγελική Κώττη