Οι ΑΝΕΛ τα έχουν χαμένα, ο Καμμένος ψάχνει διέξοδο

Οι ΑΝΕΛ τα έχουν χαμένα, ο Καμμένος ψάχνει διέξοδο

Του Τάσου Ευαγγελίου

Διέξοδο αναζητεί ο Πάνος Καμμένος, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δείχνουν να αδυνατούν να λειτουργήσουν υπό το βάρος του χρόνου που πλέον πιέζει ασφυκτικά. Ο κλοιός γύρω από τον Π. Καμμένο και τα στελέχη του κόμματός του σφίγγει μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών από την πλευρά των Σκοπίων.

Στις 15 Ιανουαρίου η πλευρά των Σκοπίων κλείνει το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρώσει θετικά υπερψηφίζοντας τις αλλαγές του Συντάγματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Π. Καμμένος βρίσκεται μπροστά στις δεσμεύσεις του. Δεσμεύσεις που ανεξάρτητα από το αν αλλάζουν διαρκώς ως προς το γενικότερο πλαίσιο έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την αποχώρηση του ιδίου και των στελεχών του από την κυβέρνηση και την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είτε αυτό γίνει όταν ψηφιστεί η συμφωνία στα Σκόπια είτε όταν έρθει στην ελληνική βουλή ο Π. Καμμένος θα μετρήσει τις δυνάμεις και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Και μπορεί να δηλώνει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση η οποία δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, εν τούτοις αν χάσει μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας τότε τελειώνει και η ύπαρξη του κόμματός του.

Ο Π. Καμμένος γνωρίζει ότι θα χρεωθεί τη συμφωνία αφήνοντάς την να φτάσει στη Βουλή και στηρίζοντας εν συνεχεία την κυβέρνηση Τσίπρα. Ευελπιστεί πως θα στραβώσει κάτι στα Σκόπια και παρατείνει όσο μπορεί τον χρόνο των αποφάσεων διαρρέοντας ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω.

Έχει εγκλωβιστεί και τα στελέχη του εμφανίζονται να τηρούν σιγά σιγά αποστάσεις αναζητώντας διέξοδο ενδεχομένως και πολιτική στέγη.

Η υπόθεση με τον Τ. Κουίκ που από χθες βρίσκεται εντός και εκτός ΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί. Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανείς άλλος γνωρίζει τι συμβαίνει και αν είναι η όχι μέλος των ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή παρέμβαση με αφορμή τις αναφορές δημοσιογράφων στη στάση της Έλ. Κουντουρά που την εμφάνιζαν θετική ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στα ΜΜΕ και κυρίως στην Έλλη Στάη που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο στο κανάλι open του κ. Ιβάν Σαββίδη προκαλώντας ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο όταν ο ίδιος είχε συνοδέψει τον επιχειρηματία την πρώτη ημέρα που εμφανίσθηκε στο κανάλι.